Pages

May 20, 2016

Pass it on!




Bismillah.




"Enti doakan ana.."
"Ana rasa tak kuat lah."
"Sem ni paling horror rasa."
"Sama jugaaa." dibalas luahan mereka.

---

Bila beritahu ummi kerisauan hati ini. Balas ummi..

"Angah ada ayah dan ummi. Dan yang paling best angah ada Allah yang sangat hampir. kalau angah rasa takut, angah mesti revise balik sebab Allah keluarkan angah sedari perut ummi bukan untuk rasa takut. Tap dengan tenang. Sebab kehebatan ada dalam diri angah. Bukan hebat exam tapi hebat hamba yang bersyukur dan berterima kasih pada Allah."

"InsyaAllah anak ummi dah happy dah ni. Move on and just pass it on."

"Cewwahh.. chaiyok. Ummi tengok belum. Angah baru belajar untuk bahagia. Belum total. Ececeh.." Aduh, nampak tak belum berjaya 'menipu' ummi lagi. 

Oh ummi.. sering saja dengan katanya penuh inspirasi. Simpan air mata untuk yang lebih pentig sis!

---

Begini ya rupanya simptom2 orang nak khirij (grade). Sekalipun yang khirij soifi ni tumpang sekaki merungut sunggul hati penuh sayu. Tidak dinafikan jauh sudut hati nak juga mengeluh itu ini. Nak juga menangis semahunya. Nak juga lari jauh sejauhnya. Tapi tak tahu nak lari mana. Dan tak suka pun kan nak lari sebenarnya.

Yang nanti akhirnya apa?
Habis masa begitu saja.

Itulah manusia.

Take your time, ingat Allah. Istighfar. Ambil wudhu' solat dua rakaat. Tak tenang lagi? Tambahlah.. dan mohon doa pada Yang Maha Mengatur segala urusan hambaNya. Yang Maha Penyayang terhadap hambaNya. Yang Maha Berkuasa atas segala sesuatu.

Just silent and,
DO with full of HEART.

---

Final exam sem 2, final year.

18/5/16
Masodir Elektronik
Asalib Bahas
Asalib Tadris

19/5/16
Qadhaya Fatawa

23/5/16
Usul Fiqh 3

InsyaAllah maannajah.
*Sempat lagi update status*


‪#‎bfgkhawlah16
#takharujsoifi2016


No comments: