Pages

March 22, 2013

.Berpagi-pagian memburu pahala.


Bismillah..
Awas! mesej sebegini mungkin meluatkan para pembaca dan segala isinya.
Tapi percayalah ini bukan sekadar omongan kosong cinta orang bertarbiyah~



Suatu pagi yang dingin


"Bangun pagi-pagi dimulakan dengan zikrullah. Rasa lebih syiok seandainya enti disisi. Kat sini berhampiran pantai. Dengar hembusan ombak menghempas persisiran. Namun, ramai hambanya yang masih lena."


"Allah.. menjadi ghuraba' antara mereka pasti syiok! Enti, pagi-pagi dengar bunyi mesej masuk, ana dah dapat agak dah siapa :) Sama-sama istiqamah, cinta."


"Hahah.. hebat juga enti kalau dengar bunyi mesej.."


"Contact hati.. Enti, kalaulah pintu Doraemon tu wujud, setiap kali tahajjud ana akan pergi tempat enti dan solat sama-sama."


"Bestnya kalau wujud. Wehee.."


"Unfourtunately, kalau wujud tak ada privasi hidup. Orang akan senang-senang masuk rumah kita. kikiki."


"Heyheyhey.. apa salahnya jenguk privasi orang. Hehe. Selamat berpagi-pagian memburu pahala."


Suatu pagi yang hening


"Salaam cinta. Akhirnya hari khamis tiba jua. Puasa jom! Moga cinta kita padaNya terus bercambah sebagaimana rindu ana pada enti. Hukhuk. Jiwang gitu bunyinya:) Yelah, selain dari Dia, nak jiwang-jiwang dengan siapa lagi kan?"


"Ngeeee.. Malunya ana *tutup muka*. Ahhah. InsyaAllah. Semoga kita antara hambanya yang memperoleh ketenangan daripadaNya. Selamat berpagi-pagian memburu pahala. Love you fillah forever!"


Suatu pagi yang sunyi


"Bangkit bertahajjud jom! Berpagi-pagian memburu pahala.."


"Hoyeah! sorry lambat kejut enti."


"Berapa minit beza? T.T"


"Pukul 3 pagi tadi terjaga. Perkara sama terjadi masa nak type tertidur. Ana pun lewat sebenarnya. Wuuu sedih. Masa nak mesej enti, enti dah mesej dulu. Tak apa, masa yang sedikit ni yang Allah bagi kat kita. Manfaatkan."


Suatu pagi yang nyaman


"Sayangku, tahajjud jom!"


"11 minit lewat dari enti. Congrats! 2-0. Tak apa, I still have chance:)"


"Okay, kita tengok sampai akhir bulan ni. Hah lagi satu, nak ucapkan.. Sanah Helwa, ukhty. Moga terus thabat di jalan dakwah dengan kita mula berpagi-pagian memburu pahala."


"Thanks enti. Ini yang sayang lebih ni. Wehehe.."


Suatu pagi yang sayu


"Enti, qiam jom?"


"3-0. Hehe malunya. InsyaAllah, as soon as possible I will break your record. Wait and see. *smirk face* Huhu."


"Ahhah tinggal lagi beberapa hari. Boleh ke? Wehehe. Ini pusingan kalah mati tau."


"Fine.. kita tengok! Okay, selamat berpagi-pagian memburu pahala."


"Keep looking for the sunshine that always follows the day. Life is a mixture of sunshine and rain. Laughter and pleasure. Teardrops and pain. All day can't be bright. But its certainly true there was never cloud. That the sun didnt shine through -kata2 dibantal busuk-"


"Suweetonya! Hukhuk. Enti, maafkan ana ya. Ana banyak sangat kelemahan terutama dalam jalan ni. Thats why, I hope you can guide me. Mungkin lepas ni, handphone ni sudah tiada mesej-mesej dari enti. Walau siapapun ana kelak, nak bagi tahu betapa ana sayang enti sangat. I can't describe how much I love You.."


"Enti buat ana sebak pagi-pagi ni. Huh kuat! Jujur, ana uhibukifillah kaman. Doakan ana. Nanti ana letak nama enti besar-besar dalam salam perantauan heh. Wehehe."


"Assalamualaikum.."


"Waalaikumussalam.."

(Al Muzammil : 1-10)

Kita tiada masa yang special denganNya. Melainkan waktu sepertiga malam.
Kerana kita yakin keesokannya kita bakal menerima perkataan yang berat.

Maka, 
dengan itu kerana Syurga dan Cinta Allah, kita sanggup apa saja. Let's we berpagi-pagian memburu pahala!